Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Hoe het begon

Essenzie is opgericht door Sanny van Essen in 2006, toen het coachen van mensen met behulp van paarden nog in de kinderschoenen stond.

‘Ik wist destijds zelf ook niet precies hoe het moest worden, maar wist wel dat het werkte om mensen in processen te begeleiden met paarden als hulpbron of reflectie-instrument.


Door me in de opvolgende jaren verder te ontwikkelen als mens en in vaardigheden, ben ik geworden tot wie ik nu ben en is Essenzie geworden tot wat het nu is. Essenzie is niks zonder de klanten die aankloppen met een vraag voor therapie, coaching, training of opleiding. Essenzie is daarnaast mede gevormd door al die collega’s waar ik mee mag samenwerken en heb samengewerkt. Ik ben dankbaar dat ik me mag verbinden met zoveel kundige, leuke mensen en hoop dat nog lang te blijven doen


Mijn motto blijft dan ook:


Verbinden vanuit de kern ‘ 

 

Bij Essenzie is alles erop gericht om kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen te helpen groeien en ontwikkelen om zo tot een beter basisvertrouwen te komen. De afgelopen 15 jaar heeft er toe geleid dat er een specialisme is ontstaan. Het werken met kinderen, jongeren en gezinnen die vastgelopen zijn.


De opgedane ervaring in teamcoaching, individuele coaching en therapie en de individuele kindertherapie maakt tot wie we nu zijn. Zo zijn we in staat complexe problemen terug te brengen tot een simpele vraag. 

HET TEAM

Binnenkort zullen wij hier ons team aan je voorstellen. 

"De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"

Sanny van Essen, Integratief kinder,-jongere, -gezinstherapeut    

Over Essenzie

Bij Essenzie is alles erop gericht om mensen te helpen groeien en ontwikkelen om zo tot een beter basisvertrouwen te komen.

We bieden diepgaande leerervaringen die je helpen om een stevig fundament aan te brengen in je leven, gezin of relaties. Onze aanpak is oprecht, soms confronterend, ontroerend en ontwapenend.

Bij Essenzie wordt gewerkt met verschillende interventies om tot blijvend resultaat te komen. Om te bereiken dat je meer rust en balans ervaart, kracht en basisvertrouwen opdoet. Zowel in contact met jezelf, als tot anderen.

Daarom is de werkwijze van Essenzie geschikt voor individu, gezin en professionals.

Sanny heeft me erg geholpen met mijn verleden te verwerken. Als ik terug kijk ben ik trots op me zelf dat ik toch de hulp heb geaccepteerd van sanny omdat zij mij heel veel heeft geholpen en mij heeft geleerd dat therapie meer is dan alleen maar vervelend en huilen en dat therapie zeker wel helpt. C.B. 17 jaar

C.B, 17 jaar

"Het traject bij Essenzie heeft me geholpen om inzichten te krijgen in patronen die voortkwamen uit mijn verleden en vooral hoe ik deze kon doorbreken. Door de therapie heb ik geleerd om beter voor mezelf te zorgen en kan ik beter om gaan met angst en paniek. Als ik er op terug kijk ben ik trots op waar ik nu sta en wat ik in de afgelopen periode bereikt heb. Zonder Sanny was dit niet gelukt!" 

L.B, 25 jaar

Mijn kleindochter kon eerder veel gillen en gieren, als ze vastliep of het er niet mee eens was. Ook was ze erg onrustig. Nu is ze stukken rustiger, en laat ze haar gevoelens meer zien, ze kan nu huilen en boos zijn. Ze voelde zich onveilig in wat ze wel en niet kon zeggen of wat ze mocht vertellen. Nu verteld ze bijna alles. Ze is niet alleen lichamelijk gegroeid maar ook geestelijk.

R.W., oma van A.W., 11 jaar

Ik verwijs mijn cliënt door naar Essenzie omdat Sanny samen met de cliënt in alle rust, eerlijkheid en zonder oordeel op zoek gaat naar de kern. De paarden en werkwijze zijn helpend om betekenis te geven aan situaties, gevoelens en gedragingen. Hierdoor leert de cliënt zichzelf beter kennen en is het mogelijk samen te ontdekken welke strategieën passend zijn bij de cliënt om de situatie te verbeteren. Bij Essenzie ben je verzekerd van een professionele, eerlijke en doelgerichte aanpak. 

Nienke, Orthopedagoog

Onze Locatie

De Tinkerhoeve

De Tinkerhoeve is de thuisbasis van Essenzie. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij, nu een warm welkom voor alle coaching, training en opleiding die wij ontplooien. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Een deel van de paarden is er nog steeds en zijn ‘collega’s ‘geworden in het team Essenzie.


De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet