Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Hoe het begon

In 2006 richtte Sanny van Essen Essenzie op, toen het coachen van mensen met behulp van paarden nog in de beginfase was.

'Hoewel ik toen nog niet precies wist hoe het allemaal zou worden, merkte ik wel dat het werkte om mensen te begeleiden met paarden als hulpbron of reflectie-instrument.

In de jaren daarna heb ik mezelf verder ontwikkeld als persoon en in mijn kennis en vaardigheden, waardoor Essenzie is gegroeid tot een volwaardige therapiepraktijk waar je terecht kunt voor therapie, coaching en training. Maar Essenzie zou niets zijn zonder de clienten en deelnemers die hier komen. Ook heb ik veel te danken aan mijn collega's met wie ik samenwerk. Ik voel me bevoorrecht om me te kunnen verbinden met zoveel kundige en leuke mensen, en ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen. Mijn motto blijft dan ook: "Verbinden vanuit de kern." Bij Essenzie staat alles in het teken van het helpen groeien en ontwikkelen van kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen, zodat ze een beter basisvertrouwen kunnen opbouwen. In de afgelopen 15 jaar hebben we ons gespecialiseerd in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen die vastgelopen zijn.

Onze ervaring in teamcoaching, individuele coaching en therapie, en individuele kindertherapie heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. Hierdoor zijn we in staat complexe problemen terug te brengen tot een simpele vraag'.

Sanny is gediplomeerd kinder,-jongere,-gezinstherapeut, psychosociaal therapeut en in opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut volgens Pesso Boyden. 

SKJ geregistreerd nr: 140001987 

EVC niveau 7


HET TEAM

Binnenkort zullen wij hier ons team aan je voorstellen. 

"De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"

Sanny van Essen, Integratief kinder,-jongere, -gezinstherapeut    

Over Essenzie

Bij Essenzie is alles erop gericht om mensen te helpen groeien en ontwikkelen om zo tot een beter basisvertrouwen te komen.

We bieden diepgaande leerervaringen die je helpen om een stevig fundament aan te brengen in je leven, gezin of relaties. Onze aanpak is oprecht, soms confronterend, ontroerend en ontwapenend.

Bij Essenzie wordt gewerkt met verschillende interventies om tot blijvend resultaat te komen. Om te bereiken dat je meer rust en balans ervaart, kracht en basisvertrouwen opdoet. Zowel in contact met jezelf, als tot anderen.

Daarom is de werkwijze van Essenzie geschikt voor individu, gezin en professionals.

Sanny heeft me erg geholpen met mijn verleden te verwerken. Als ik terug kijk ben ik trots op me zelf dat ik toch de hulp heb geaccepteerd van sanny omdat zij mij heel veel heeft geholpen en mij heeft geleerd dat therapie meer is dan alleen maar vervelend en huilen en dat therapie zeker wel helpt. C.B. 17 jaar

C.B, 17 jaar

"Het traject bij Essenzie heeft me geholpen om inzichten te krijgen in patronen die voortkwamen uit mijn verleden en vooral hoe ik deze kon doorbreken. Door de therapie heb ik geleerd om beter voor mezelf te zorgen en kan ik beter om gaan met angst en paniek. Als ik er op terug kijk ben ik trots op waar ik nu sta en wat ik in de afgelopen periode bereikt heb. Zonder Sanny was dit niet gelukt!" 

L.B, 25 jaar

Mijn kleindochter kon eerder veel gillen en gieren, als ze vastliep of het er niet mee eens was. Ook was ze erg onrustig. Nu is ze stukken rustiger, en laat ze haar gevoelens meer zien, ze kan nu huilen en boos zijn. Ze voelde zich onveilig in wat ze wel en niet kon zeggen of wat ze mocht vertellen. Nu verteld ze bijna alles. Ze is niet alleen lichamelijk gegroeid maar ook geestelijk.

R.W., oma van A.W., 11 jaar

Ik verwijs mijn cliënt door naar Essenzie omdat Sanny samen met de cliënt in alle rust, eerlijkheid en zonder oordeel op zoek gaat naar de kern. De paarden en werkwijze zijn helpend om betekenis te geven aan situaties, gevoelens en gedragingen. Hierdoor leert de cliënt zichzelf beter kennen en is het mogelijk samen te ontdekken welke strategieën passend zijn bij de cliënt om de situatie te verbeteren. Bij Essenzie ben je verzekerd van een professionele, eerlijke en doelgerichte aanpak. 

Nienke, Orthopedagoog

Onze Locatie

De Tinkerhoeve

De Tinkerhoeve is de thuisbasis van Essenzie. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij, nu een warm welkom voor alle coaching, training en opleiding die wij ontplooien. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Een deel van de paarden is er nog steeds en zijn ‘collega’s ‘geworden in het team Essenzie.


De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet