Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Wat als je het paard anders leert begrijpen? 

"De grote kracht van paarden is dat ze je oordeelloos reflecteren"

Hoe zou het zijn als je op een andere manier antwoorden vindt voor het gedrag dat je paard laat zien? Of gewoon om je paardenkennis te verrijken?

Na onze ervaring als paardenhouders, gedragskundige en therapeut voor mensen met behulp van paarden, ontdekten we nog zoveel meer over onze geliefde viervoeters. Het gaf ons de sleutel tot meer inzicht in het ‘waarom’ van hun gedrag.

Uit plezier delen we deze kennis om zo ook jou als mede-liefhebber te helpen meer inzicht te krijgen in hun natuurlijke gedrag en instincten.

Wanneer je de werkelijke natuur van het paard ziet en begrijpt, ontdek je pas echt hoe je in contact met het paard verschil kunt maken.
lEER HET TIJDENS ONZE MASTERCLASS PAARDENGEDRAG

BEN JIJ:

 • coach, behandelaar, trainer of hulpverlener die graag paarden inzet of wil gaan inzetten?

 • een enthousiaste paardenliefhebber die meer wil dan alleen rijden?

 • WIL JE WETEN :

 • hoe een contactmoment in relatie staat tot het gedrag bij het paard? 

 • welke signalen een paard afgeeft?

 • hoe een paard in elkaar steekt?

 • meld je dan aan voor de 1 daagse masterclass paardengedrag

  DEZE DAG IS INCLUSIEF:

 • Veel kennis en inzichten

 • Mogelijkheid om vragen te stellen over wat jou bezighoudt in contact met paarden

 • Een locatie in een natuurlijke omgeving... Tinkerhoeve De Bonte Parels

 • Praktijkervaringen, natuurlijk met onze eigen paarden in de kuddes

 • Opdoen van nieuwe contacten

 • Koffie, thee & lunch

 • jouw investering

  €175,-

  Mijn kleindochter kon eerder veel gillen en gieren, als ze vastliep of het er niet mee eens was. Ook was ze erg onrustig. Nu is ze stukken rustiger, en laat ze haar gevoelens meer zien, ze kan nu huilen en boos zijn. Ze voelde zich onveilig in wat ze wel en niet kon zeggen of wat ze mocht vertellen. Nu verteld ze bijna alles. Ze is niet alleen lichamelijk gegroeid maar ook geestelijk.

  R.W., oma van A.W., 11 jaar

  Ik verwijs mijn cliënt door naar Essenzie omdat Sanny samen met de cliënt in alle rust, eerlijkheid en zonder oordeel op zoek gaat naar de kern. De paarden en werkwijze zijn helpend om betekenis te geven aan situaties, gevoelens en gedragingen. Hierdoor leert de cliënt zichzelf beter kennen en is het mogelijk samen te ontdekken welke strategieën passend zijn bij de cliënt om de situatie te verbeteren. Bij Essenzie ben je verzekerd van een professionele, eerlijke en doelgerichte aanpak. 

  Nienke, Orthopedagoog

  Sanny heeft me erg geholpen met mijn verleden te verwerken. Als ik terug kijk ben ik trots op me zelf dat ik toch de hulp heb geaccepteerd van sanny omdat zij mij heel veel heeft geholpen en mij heeft geleerd dat therapie meer is dan alleen maar vervelend en huilen en dat therapie zeker wel helpt. C.B. 17 jaar

  C.B, 17 jaar

  "Het traject bij Essenzie heeft me geholpen om inzichten te krijgen in patronen die voortkwamen uit mijn verleden en vooral hoe ik deze kon doorbreken. Door de therapie heb ik geleerd om beter voor mezelf te zorgen en kan ik beter om gaan met angst en paniek. Als ik er op terug kijk ben ik trots op waar ik nu sta en wat ik in de afgelopen periode bereikt heb. Zonder Sanny was dit niet gelukt!" 

  L.B, 25 jaar

  Onze Locatie

  De Tinkerhoeve

  De Tinkerhoeve is de thuisbasis van Essenzie. Vroeger een bloeiende Tinkerstoeterij en pensionstal, nu een warm welkom voor alle activiteiten die wij ontplooien. De Tinkerhoeve is gesitueerd in het midden van Twente (op 5 autominuten van de A1). Vroeger bood de stoeterij plaats aan de Tinkermerries en hengsten, waar ze op een zo natuurlijk mogelijke manier in de kudde gehouden werden. Zo konden de paarden in hun eigen oerritme samenleven en nieuw leven voortbrengen. Inmiddels zijn de paarden ‘collega’s ‘geworden in het team Essenzie.


  De Tinkerhoeve ademt rust, natuur, vriendelijkheid en warmte uit. De plek geeft je het gevoel welkom te zijn. Waar ieder individu de kans geboden krijgt om ook terug te gaan naar basic life. Buiten in de wei of de zandbak, of binnen bij de gemoedelijke houtkachels in ons sfeervolle zaaltje of chalet